Spuitkurk

Een isolerende en geluidswerende laag op uw gevel. Decoratief en milieuvriendelijk.

Lelijke gevel wegwerken?

Klinkt dit bekend: wat ooit een frisse, mooie gevel was, is na verloop van tijd een verweerde en vuile muur geworden. Vocht komt binnen via scheurtjes in de muur en van het uitstraling wordt u ook niet meteen gelukkig. Schilderen kan een frisse look geven maar geeft weinig meerwaarde aan de muur. Met spuitkurk zorg je voor een prachtig uitzicht én zorg je meteen voor isolatie en bescherming. Spuitkurk kan toegepast worden in een kleur naar wens en in verschillende korrelgroottes.

Waarom spuitkurk?

Isoleert thermisch en akoestisch.
Vermindert koudebruggen.
Beschermt gevel tegen vocht maar blijft dampopen.
Minder condensvorming.
Verlaagt de kans op scheuren en barsten.
Kan op verschillende ondergronden (beton, baksteen, hout, kunststof,…)
Milieuvriendelijk product.
Verschillende kleuren en korrelgroottes mogelijk.
Isolatie met spuitkurk

Wie al eens met blote voeten op kurk heeft gewandeld kon het al ervaren. Een laag kurk heeft prima isolerende eigenschappen (warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,05W/mK). Spuitkurk isoleert vooral door de bufferende capaciteitGespoten kurk slaat goed warmte op waardoor er veel minder  temperatuurschommelingen in de woning zullen zijn. In de winter blijft het langer warm en in de zomer beter koel.
De isolatiewaarde van spuitkurk hangt af van de dikte van de laag kurk. Meestal wordt kurk in  (verschillende lagen van) 3 millimeter op de gevel gespoten. Spuitkurk is erg kras- en slijtvast, uv-bestendig en ook bestand tegen muurzouten.